با وجودی که بیابان در ایران گستره جغرافیایی زیادی دارد، افراد انگشت شماری مطالعات جامع و کافی را در مورد این ارزش طبیعی خاص در ایران داشتهاند. افرادی چون پروفسور احمد مستوفی، پروفسور محمودی و پروفسور کردوانی که به صورت کامل بر روی کل شاخصههای بیابان و یا جزیی از آن به صورت تخصصی کار کرده و تحقیقات خود را انجام دادهاند.
متاسفانه با خبر شدیم که پروفسور پرویز کردوانی پدر علم بیابان که دغدغههای محیط زیستی فراوانی را برای کل محیط زیست ایران داشت امروز ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۰ دارفانی را در سن ۹۰ سالگی وداع گفت. پرفسور پرویز کردوانی جغرافیدان ایرانی و دارندهٔ مدال ملی و نشان عالی دانش در ایران بود که در پنجمین همایش چهرههای ماندگار (سال ۱۳۸۴) به عنوان چهرهٔ ماندگار در زمینه جغرافیا معرفی شد.
اسطورههایی چون پروفسور کردوانی، محمودی و مستوفی برای جامعه علمی کشور به خصوص در حوزه محیط زیست وزنههای سنگینی داشته که هنوز هم از یادداشتها و گزارشات و کتابهای آنان در تمامی تحقیقات و بررسیها استفاده میشود. لازم به ذکر است درگذشته از سه آتش فشان جوان بیابان لوت و به دلیل قدردانی از زحمات ایشان و پرفسور محمودی دو آتشفشان به نامهای ایشان نامگذاری شدهاند.
عکس برگرفته از دو آتش فشان کردوانی و محمودی در بیابان لوت شمالی است.
عکس و گزارش از سروش نفیسی