سفر آنلاین: ارتباط ذینفعان در یک شهر تجاری ارتباط مستقیم با سطح رضایت آخرین حلقه زنجیره یعنی مشتریان و مصرفکنندگان دارد و شنیدن صدای مشتری و صدای بازار در هیاهو و پیچیدگی نظام شهری و مناسبات تو در تو سازمانها، بسیار بعید یا حتی غیرممکن مینماید.
یک شهر تجاری کوچک چون « ایران مال» بهصورت دهکده تجاری از کل شهری ده میلیونی میتواند با محوریت ارزشمداری برای کلیه ذینفعان ایجاد شود.
ذینفعانی نظیر بهرهبرداران که در جایگاه توزیعکنندگان در بخش مهمی از کانال توزیع بهعنوان خرده فروش و گاهی عمده فروش حضور داشته و بهصورت B2C یا بهندرت B2B با صدای مشتری و کالا و خدمات مورد نیاز او در ارتباط باشند.
از نیازمندیهای شهرهای بزرگ که بهبود کسب و کارهای امروزی را در اولویت محورهای توسعه اقتصادی خود قرار دادهاند، ایجاد مراکز خرید و ایجاد دهکدههای ویژه کسب و کارهای آینده بهصورت هوشمند است.
این نگرش با محوریت تسهیلگری و بهبود خدمات و به بیانی ایجاد ارزش افزوده در خدمات کالا تجسم یافته است.
شهرهای بزرگ قدم به قدم در مسیر هوشمندی و رفاه بیشتر شهرنشینان خود توسعه مییابند و شهرنشینی و بهبود مراودات تجاری و خرید و فروش بستگی به نوعی هماهنگی و پشتیبانی فعالیتها در زنجیره کسبوکارهای داخلی و بینالمللی دارد.
مجموعه « ایران مال» و بهرهبرداران آن با محوریت چند کسب و کار اصلی مورد نیاز خانوادهها پا به عرصه یک بیزینسسنتر منطقه ای گذاشته اند. مکانیابی ایران مال در مجاورت دریاچه چیتگر و همجواری با استان البرز و قرارگیری در کریدور استانهای غربی و شمالغربی کشور نظیر قزوین، گیلان و مازندران، نشانگر برنامهریزی مرکز و پیرامون است.
ایجاد یک بیزینس سنتر مدرن در مرکز و انتقال برخی بازارهای سنتی تهران به « ایران مال» و ارتباطات دقیق و برنامه ریزی شده با پیرامون که در ارتباط با استانهای همجوار و فرودگاه های پیام و امام خمینی هستند از دیگر دستاوردهای یک برنامه توسعه ای است.
مطلب مرتبط
بازار بزرگ ایران: مفهومی بدیع از سنت و نوگرایی در گردشگری ایران
بهره برداران « ایران مال» ، با کسب و کارهای پوشاک، محصولات مجلل و لوازم خانگی، لوازم بهداشتی و آرایشی، مبلمان و اثاثیه منزل، لوازم ورزشی و پوشاک ورزشی و تجهیزات، اسباب بازی و سرگرمی و صنایع دستی و ادویه و خوراکیهای سنتی ایرانی (شیرینیجات و تنقلات ) و کافه و رستورانها و ….گرد هم آمدهاند تا نوعی همافزایی در رفع نیاز مشتریان ایجاد کنند.
جاذبههای بصری و دیداری و شنیداری بهعنوان یک ماموریت برای ایجاد نوعی آرامش، تنوع و نگاه از منظری و سمتی دیگر بهخوبی طراحی و اجرا شده است.
در سطوح مختلفی بهره برداران در معماری و مبلمان و قفسهبندیهای داخلی خود، سعی بر ایجاد نوعی آرامش بصری و ایجاد فرصت کافی جهت انتخاب و مقایسه و ارزیابی خرید کالا نموده اند.
طرح معماری بازارها و مراکز خرید امروزی، برخلاف بازارهای سنتی، متاثر از معماری محیط نبوده و دارای سبک خاصی از معماری است، بهصورتیکه بر طراحی بناهای مجاور خود تاثیرگذار باشد.
یکی از تفاوت این بازار (سیتیسنترها و مراکز خرید) با بازارهای سنتی در سطح و گرید خدمات است. خدماتی که وجودشان در سیتی سنترها اجباریست ولی در بازارهای سنتی اینچنین نیست. نظیر، خدمات بانکی، بیمه، کرایه اتومبیل، سینما و تئاتر و محل بازی کودکان، رستوران و کافه و صرافی و حتی فروش املاک منطقههای مجاور و… از ایندست است.
همچنین تسهیلات زیادی نظیر پارکینگ، چرخ دستی جهت جابجایی کالای خریداری شده، مبلمان در کریدورها برای استراحت بازدیدکنندگان، سرویسهای بهداشتی و نمازخانه، سیستم گرمایش و سرمایش، سیستم اطفا حریق و سرپوشیده بودن از دیگر مزایای این سیتی سنترهاست.
تفکر عامه در این استکه این مراکز خرید برای سطح متوسط جامعه ایجاد میشود که معمولا در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه حدودا ۷۰ درصد جامعه را در خود جای میدهند و بالطبع بهرهبرداران با توجه به قدرت خرید و سلایق این بخش مهم جامعه برنامهریزی تامین و فروش مینمایند.
یکی دیگر از ویژگیهای مراکز تجاری، کنترل و تضمین کیفیت است. زیرا بهرهبرداران موظفند که براساس قرارداد داخلی خود با مدیرین مجموعه، کلیه قواعد مرتبط به حداقل استانداردها را رعایت کنند. بالطبع در صورت بروز هرگونه خسارت برای خریداران، شکایتها از طریق واحد بازرسی و حقوقی مجموعه بدون شکایت به مراکز قانونی یا انجمن صنفی قابل ارائه و پیگیری است.
متن کامل این مقاله کارشناسی در شماره ۸۳ ماهنامه سفر که ویژه جاذبههای گردشگری ممنطقه ۲۲ تهران است منتشر خواهد شد.