بازار بزرگ ایران: مفهومی بدیع از سنت و نوگرایی در گردشگری ایران

ایران مال
 ایران مال و هتل فرمونت نقش محوری در گردشگری پایتخت ایفا می‌کنند. عکس: محمد نوروزی


مجموعه بازار بزرگ ایران مفهومی فراتر از یک مرکز صرفا تجاری دارد و با توجه به حجم بزرگ سرمایه‌گذاری در آینده صنعت گردشگری ایران نقش محوری ایفا خواهد کرد. دکتر محمدحسین فراهانی مدیر هتلها و گردشگری بازار بزرگ ایران (ایران‌مال) در گفت‌وگو با ماهنامه سفر با اعلام این مطلب این مجموعه  را سرآمد قطب گردشگری تهران برشمرد و افزود:

بازار بزرگ ایران از دو وجه بنیادین فرهنگ و تجارت برخوردار است و آنچه به عنوان ضرورت اجتماعی در مجموعه بازار بزرگ ایران به آن توجه شده، بازسازی هویت سنت و آداب و رسوم و معماری به مفهوم احیای سنت های اخلاقی و احیاء فرهنگ و هنر ایران زمین است.
دکتر محمدحسین فراهانی مدیر هتلها و گردشگری بازار بزرگ ایران (ایران‌مال)
او به برخی از معماری‌های فاخر و ایده‌های به کار رفته در ایران مال اشاره کرد و گفت: تالار آیینه با ۳۸ میلیون آینه برش خورده توسط هنرمندان آینه کار به سبکی زیبا و آراسته شده جهت احیای هنر و معماری و آیینه کاری دوران اسلامی است. در تیمچه حاج علی اکبر نیز از تمامی بازارهای سنتی ایران مانند شیراز ،اصفهان ،تبریز، اراک و یزد الگو گرفته است.

 

او به سراهایی که کالاهای فاخر ایرانی را عرضه می‌کنند اشاره کرد و گفت: سرای زمرد که به موزه فرش اختصاص داده شده بهترین فرشهای دستبافت ایران را به فروش می رساند و بافنده­‌هایی که گره بر نقشه قالی می زنند نمایش داده می شود و سرای عقیق که ترکیب هنر ایرانی و خارجی را به نمایش گذاشته است. سرای الماس سوغات اقصی نقاط ایران در آن وجود دارد و سرای فیروزه که بهترین و زیباترین و فاخرترین و صنایع دستی ایران از جمله خاتم

شیراز و اصفهان و گلیم و گبه کردستان و کرمان و ملیله زنجان و هزاران هنر صنعت ایرانی را شاهد هستیم که برای گردشگران بسیار جالب است و این جاذبه ها نسبت به سایر نقاط گردشگری ایران متمایز است.

متن کامل این گفت‌وگو و گزارش ویژه از برنامه‌های توسعه‌ای ایران مال را در شماره آینده ماهنامه سفر (شماره ۸۲) بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال خود را بپرسید
ارسال از طریق واتساپ